הדאגה לתברואת המזון במטבח המסעדה, בית המלון וכל מטבח מקצועי מוסדי היא היבט בסיסי וראשון במעלה בעבודה היומיומית. הן במפעלי מזון והן במטבחים, קיימות מודעות גבוהה ורגישות לנוכחות מזיקים שונים בשל המחויבות למזון בריא ואסתטי ללקוח ובשל חוקי ההלכה וחובת הכשרות. פרסום שלילי, פגיעה במוניטין, נזק כספי ואפילו סגירת העסק בעקבות בעיות תברואה המחייבות טיפול נאות והדברה הביאו לגישה המקובלת כיום, במטבחים מקצועיים ומוסדיים, והמבוססת על תכנית הדברה מקיפה לצד תוכניות התברואה המטפלות בשיטות אחסון, בישול והגשת המזון.
סכנת הפצת מחלות והרעלות הנובעות מטיפול ואחזקה לקויה של מטבח מקצועי הן אחריותם הבלעדית של בעל העסק והצוות, וכשמגיעה עת ההדברה, מקובל לפנות למדבירים מקצועיים המציעים פתרונות בדמות החומרים הכימיים, מלכודות הדבק, ריסוסים מקיפים וכו'. לשיטות אלה חסרונות רבים ההולכים ומתבררים בשנים האחרונות. המודעות שהתפתחה בשנים האחרונות הביאה לחיפוש פתרונות הדברה יעילים יותר, בריאים יותר ובטוחים יותר.
שיטת ההדברה האלקטרונית אשר מתאימה לבתים פרטיים כמו גם לעסקים, חקלאות, תעשיה וכו', היא אחד הפתרונות היעילים והנקיים הקיימים כיום בשוק. חברת מגנור הדברה אלקטרונית, חלוצת התחום הארץ, מציעה הרחקת מזיקים ללא רעלים, המזיקים לאדם ולסביבה ולא רק למזיקים- וזאת ע"י שימוש בפתרונות אלקטרוניים. האלמנטים המשודרים ממערכות ההדברה האלקטרוניות יוצרים למזיקים סביבה עוינת אשר אינה מאפשרת להם לשהות במקום אולם אינה ממיתה אותם. בסופו של תהליך עוזבים המזיקים את המקום.
"ככל שמתגלים הנזקים הנגרמים לאיכות הסביבה בשל השימוש בחומרים כימיים רעילים, כך גובר הצורך במתן פתרונות בריאים יותר לבעיית ההדברה. לאורך השנים הוכחנו במגנור כי מערכות ההרחקה האלקטרוניות עולות על הטיפול הכימי הקיים כיום, כמעט בכל פרמטר – יעילות, בריאות, תברואה, אסתטיקה וכדאיות כלכלית